Balionai krikštynoms

Vis labiau ir labiau populiarėja krikštynų šventės, kurių metu organizuojamos didelės iškilmės su įvairiausiomis užduotimis ne tik tėveliams ir krikštatėviams, bet ir svečiams. Šventės metu stengiamasi sukrauti kraitį sveikinimų, pajuokavimų, nuotraukų ir kitokių nuotaikingų dalykų, kurie išliks ilgam. Juk krikštynos būna tik vieną kartą gyvenime, todėl jos turi būti įsimintinos ne tik tėveliams ir svečiams, bet ir pačiam vaikui.

Krikštynos išsiskiria tuo, kad jos, dažniausiai, organizuojamos pirmaisiais vaikelio gyvenimo metais. Pastaruoju metu krikštynos organizuojamos labai kruopščiai, įdomiai. Atsiranda vis naujų tradicijų, kurios papildo arba pakeičia senąsias. Populiarėja vyraujančio šventės kolorito parinkimas, kuris suteikia savitą prieskonį. Vaikas – tyra, nekalta, taiki būtybė, kuri visai ne seniai išvydo pasaulį. Būtent dėl šios priežasties naudojamos itin šviesios, šiltos spalvos. Krikštynose dažniausiai naudojama balta spalva, nes ji simbolizuoja šviesą, gyvybę, džiaugsmą, gėrį, šventumą. Taip pat, ne retai, spalvos parenkamos pagal vaiko lytį: mergaitėms – švelniai rožinė, o berniukams – mėlyna. Rožinė spalva simbolizuoja moterišką švelnumą , lyriškumą, romantizmą, o mėlyna – platumas ir tolius, ramybę, amžinybę.

Krikštynų šventės vieta puošiama įvairiausiomis dekoracijomis. Labai dažnai pasirenkami, erdvei žaismingumo suteikiantys, balionai.

Specialūs balionai krikštynoms gali būti su užrašais, piešinukais. Šios dekoracijos spalvos parenkamos pagal vyraujantį šventės koloritą ar vaiko lytį. Nevengiama ir baltų ar tiesiog vienspalvių balionų. Dažniausiai renkamasi užpildytus helio dujomis, nes jie kyla aukštyn, pririšti kabo ore. Itin žaviai tokie balionai atrodo nuotraukose, jie suteikia svajonių lengvumo, vaikiško nerūpestingumo pojūtį.
Nors pats krikštynų įkarštis prasideda šiltuoju metu laiku, pradėti planuoti reiktų šiek tiek anksčiau. Juk siekiama, kad ši šventė būtų unikali ir nepamirštama.