Grindų danga biure

Biuras – tai tokia vieta, kurioje vyksta pastovus darbas ir veiksmas. Pastovus judėjimas vyksta grindų danga, kuri turi atlaikyti pilną darbo krūvį ir privalo būti patvari bei kokybiška. Kokį paviršių rinktis grindims biuro patalpose tikrai esame ne kartą girdėję. O kokio paviršiaus rinktis nederėtų?

Interjero specialistų teigimu, parketlentės tai tokia grindų danga, kuri neturėtų būti klojama vietoje, kur žmonės intensyviai vaikšto. Jos netinkamos tokioje erdvėje todėl, kad jos nėra ilgaamžės, ganėtinai lengvai raižosi. Pabrėžtina tai, kad medis, t. y. ąžuolas ar uosis, iš kurio gaminamos parketlentės, yra minkštas ir nuolat avimi aukštakulniai joms pakenks. Pliusas toks, kad šių grindų dangos spalva, natūralaus medžio, labai lengvai pritaikoma interjere. Parketlentes renkasi toks vartotojas, kuris vertina natūralumą ir ekologiškumą, tačiau jos yra gana brangus pasirinkimas – jų kaina svyruoja nuo 50 iki 480 litų už kvadratinį metrą.

Šiuo metu labai populiarūs sendinti parketlenčių variantai. Juose kopijuojami senoviniai raštai, renkami specialūs , senos medienos ruošiniai su iškritusiomis šakomis. Tačiau tokio dizaino parketlentės labai brangios ir, kaip buvo minėta anksčiau, reikalauja ypatingos priežiūros ir apsaugos nuo subraižymo.

Renkantis grindų dangą biuro patalpose būtina atsižvelgti į apkrovos sąlygas, į pačio biuro tipą, kaip intensyviai vyksta judėjimas jame. Tai yra pagrindinis kriterijus, kuris turi būti vertinamas renkantis dangą. Paminėtina, kad viešojo naudojimo įstaigose dažniausiai naudojami linoliaumai ar betoniniai grindų dangos paviršiai, kurie nėra tokie jautrūs kasdieniam dideliam žmonių srautui.