Internetas: ir draugas, ir priešas

Internetas gali būti laiko priešas, bet gali būti ir draugas. Internetu galima laiką taupyti, tačiau visai nesunku ir paleisti jį vėjais. Tad ką daryti, kad ne mes tarnautume internetui, o internetas mums?

Pažabokite internetą reikalų tvarkymui:
Jei galima kažką padaryti greitai – tai kodėl vertėtų daryti tai lėtai? Juk daugumą reikalų galima sutvarkyti tiesiog neiškėlus kojos iš namų: draudimas internetu, sąskaitų apmokėjimas internetu, apsipirkinėjimas ar net pažintys. Viskas užtrunka daug greičiau, nereikia gaišti laiko, galima palyginti įvairius variantus, be to – internetu prekės ir paslaugos dažniausiai kainuoja pigiau.

Nustokime būti interneto vergais:
Internete gausu veiklos, kuri visiškai neprisideda prie asmeninio tobulėjimo ar tikslų siekimo, kuri tik rija mūsų laiką ir neprideda jokios pridėtinės vertės: tai per ilgas sėdėjimas „facebook’e“, pernelyg dažnas serialų žiūrėjimas internetu (jei žiūrite daugiau nei 1-2 serialus per dieną – tikėtina, kad tai jau psichologinė priklausomybė), taip pat neverta skaityti per daug bulvarinės spaudos – verčiau paskaityti vieną gerą straipsnį iš patikimo šaltinio nei 10 „apie nieką“.

Trumpai tariant, interneto pagalba galime valdyti nemažą savo laiko dalį. Tokios paslaugos, kaip galimybė apsidrausti internete (https://draudimas.ld.lt/draudimas-internetu), rūbų, daiktų ir maisto užsisakymas į namus ar tiesiog sąskaitų apmokėjimas neišeinant iš namų – visa tai padeda sutaupyti ne vieną valandą. Tačiau reiktų atidžiau peržvelgti ir kitas veiklas, kurias veikiame prie kompiuterio. Reiktų išsijoti tas, kurios neteikia jokios naudos ir užima daug laiko. Jų atsisakius pajusite, kad diena tiesiog prailgėjo ir galite nuveikti kažką dėl savęs.