Darbo įrankių chaosas

Ar teko matyti tvarkingą darbo įrankių dėžę? Turbūt tik sapnuose ar nuotraukose. Apie tokią tvarką neretai svajoja moterys, tačiau daugumai vyrų tai nerūpi. Žinoma, kol įmanoma rasti reikiamus įrankius ar priemones. Tačiau toks chaosas reiškia ir ilgesnį laiką, praleistą ieškant tam tikro smulkaus varžto. Tačiau netvarka ne visuomet yra įrankių savininko netvarkingumas, gali atsitikti ir taip, kad naudojama tiesiog netinkama talpykla. Kas galėtų pagelbėti geriau organizuojant darbo įrankius?

Svarbiausias faktorius, siekiant funkcionalumo ir tvarkos, yra pati įrankių dėžė. Ji turėtų būti pakankamai didelė, kad būtų galima patogiai sutalpinti visus darbo įrankius, apsaugos priemones ir kt. Taip pat – tinkamo dydžio, kad atsirastų pakankamai vietos garaže, sandėliuke. Be to, norint įsigyti naują, labiau tinkamą dėžę, reikėtų nuspręsti, ar ją reikės dažnai kilnoti ir gabenti, ar labiau tikėtina, kad ji bus laikoma vienoje vietoje.

Vienas iš tipų, skirtas su statybomis arba remontu susijusiems specialistams, yra didelės stacionarios įrankių dėžės. Jos dažnai gaminamos su ratais, tačiau nereikėtų apsigauti, jie labiau skirti tam, kad prireikus būtų lengviau išvalyti po dėže esantį plotą, nei kad būtų dažnai gabenama. Tokias įrankių dėžes dažnai tenka pastebėti automobilių servisuose, tad, jei jūsų darbo priemonių kolekcija plati, tokioje talpykloje kiekvienas įrankis ras savo vietą.

Gabenamos įrankių dėžės su ratukais yra daug universaliau pritaikomos nei stacionarios. Tokio tipo dėžės gali būti nešamos trumpus atstumus, lengvai telpa į automobilio bagažinę arba yra tiesiog vežamos įtaisytais ratais į darbo vietą. Šį tipą dažniausiai renkasi dailidės, santechnikai – tinka visiems, kuriems svarbi ir talpa, ir mobilumas. Darbo įrankių dėžės gaminamos iš įvairių medžiagų: gali būti iš plastiko, iš metalo ar iš maišytų atsižvelgiant į darbo aplinką ir pritaikymą.

Visgi dažniausiai namuose, garaže naudojamos rankinės darbo priemonių dėžės. Jas galima rasti įvairiausiose vietose: spintose, po suolais, nes yra patogios formos ir pakankamai nedidelės. Vienos iš jų turi bendrą skyrių visiems įrankiams – tai patogu, jei laikomi dideli įrankiai, kitas sudaro keli ištraukiami skyriai, mažesni stalčiai smulkioms darbo priemonėms ar priedams. Taigi nusprendusiems išsivaduoti iš darbo įrankių netvarkos tikrai yra iš ko pasirinkti, tereikia nutarti, kokia įrankių dėžės paskirtis.