Visa tiesa apie skystus skalbiklius

 

Tik pasirodę rinkoje skysti skalbikliai staigiai išpopuliarėjo. Ar tikrai skysti skalbikliai išstums iš prekybos miltelius ir „riešutus“? Kuo šios priemonės pranašesnės už kitas? Šiame straipsnyje pabandysime atsakyti į šiuos klausimus.
Aišku tik viena- skysti skalbikliai daug greičiau ištirpsta vandenyje ir geriau pasiskirsto. Tai ypač aktualu tiems, kurie skalbia trumpu rėžimu ir žemoje temperatūroje. Tokiu atveju milteliai sunkiai tirpsta, gali likti nuosėdų ant drabužių, o naudojant skystus skalbiklius viskas pasiskirsto tolygiai.
Skystą skalbiklį taip pat galima pilti tiesiai ant dėmės. Tai padeda geriau išskalbti ne tik visą drabužį, bet ir panaikinti įsisenėjusias dėmes. Tai ypatingai aktualu kai šeimoje yra mažamečių. Juk jiems įsipurvinus nebėgsite kiekviena karta iškaro plauti palaidinės ar kelnių. Kartais tam būna tiesiog netinkamos aplinkybės. Todėl tokiu atveju, dėmės įsisenėja. O skystas skalbiklis tampa nepamainoma pagalba, kai dėmes reikia išplauti. Išvengiama varginančio gremžimo arba nepatogaus drabužio mirkymo. Be abejonės, kaip vaikai, taip ir suauge kartais gali būti išsiblaškę. Tokiu atveju kiekvieno siaubas tampa vyno arba kraujo dėmės, kurios juk taip sunkiai išsiskalbia. Tačiau su skystais skalbikliais, tai padaryti galima kur kas lengviau.
Skystuose skalbikliuose galima rasti mažiau kenksmingos priemonės- natrio sulfato. Tai ypač aktualu žmonėms, kenčiantiems nuo alergijos, ar tiems, kurie išpažįsta ekologišką gyvenimo būdą. Visiškai ekologiški skalbikliai daugumai netinka, nes jie yra be kvapiai arba turi nemalonų kvapą. Todėl neišplauna blogo kvapo iš skalbiamų drabužių. Tačiau žmonės nenori naudoti ir tokias priemones, kurios turi begale kenksmingų medžiagų. Juk visuomet kiekvienas mūsų stengiamės pasirinkti mažesnę blogybę.
Naudojant skystus skalbiklius, nereikėtų pamiršti ir skalbinių minkštiklio. Skystas skalbiklis yra šarminis, todėl reikėtų nepamiršti rūgštinio minkštiklio, kuris neleistų rūbams būti kietiems ir šiurkštiems. Šis puikus derinys yra lengvai naudojamas, suteikia skalbiniams gaivumo kvapą bei nepalieka skalbiklio likučių ant rūbų, viskas gerai išsiplauna. Tokiu būdu yra išvengiama galimos alergijos atsiradimo.
Skalbimo laikas, taip pat priklauso nuo naudojamos skalbimo priemonės. Savaime suprantama, kad naudojant skysta skalbiklį skalbti galima trumpiau nei skalbiant milteliais. Anot specialistų, joks skalbimas negali trukti 30 minučių mažesnėje nei 30 laipsnių temperatūroje. Tokiu atveju paprasčiausiai nėra gerai išskalaujami drabužiai ir juose esančios skalbimo priemonės. Miltelinio pavidalo skalbikliui ištirpti reikia apie 15 minučių, dėl šios priežasties skystas skalbiklis ir yra geresnis, nes yra išskalaujamas kur kas greičiau. Taigi rekomenduotina, kad bendras skalbimo procesas turi vykti apie 1.5 val ir galima net gi ilgiau.
Kol kas aišku tik viena, skystus ar birius skalbiklius reikia rinktis atsižvelgiant į skalbimo trukmę, temperatūrą ir drabužio medžiagą. Taip pat vertėtų žinoti, kad skysti skalbikliai yra brangesni, bet jų skalbiant reikia mažiau. Tad kiekvienas iš mūsų turėtų pirmiausia išbandyti, o tada pasilikti prie tinkamiausio varianto. Juk tik kiekvienas mūsų, žino, kas labiausiai atitinka lūkesčius bei norus.