Kaip išsirinkti kokybišką drabužį?

Šiais laikais itin klesti mados pramonė, parduotuvės nuolat atnaujina kolekcijas, dar nespėjus pasibaigti vienam sezonui jau reklamuojamos naujos tendencijos. Atsiranda vis daugiau puošeivų (angl. „fashionistas“), kurių svarbiausia užduotis – būti madingiems. Tai pasiekti nėra taip paprasta, nes reikia nuolat naujinti savo garderobą, kas reikalauja nemažai išlaidų. Tokiu atveju, pirmenybė tenka pigesniems, nors ir prastesnės kokybės drabužiams. Tačiau ar rinkdamiesi tokias prekes tikrai atrodysime geriau ir išsiskirsime?

Vaikštant aprangos parduotuvėse akis užkliūna už gražių, naujų, spindinčių daiktų, tačiau priėjus arčiau tenka nusivilti. Iš tolo patraukliai atrodžiusi palaidinė, suknelė ar rankinė paėmus į rankas tarsi netenka vertės. Tokiu atveju prieinama kaina nebedžiugina, nes prasta kokybė „nupigina“ daiktą. O ir maža kaina tampa sąlyginiu dalyku, nes akivaizdu, kad tokie rūbai ar aksesuarai sunkiai atlaikys pirmą skalbimą ar dažnesnį dėvėjimą. Taigi spindesys ir prabanga gali būti apgaulingi.

Visai kitoks pojūtis apima įsigijus kokybišką rūbą, kuriuo po apsipirkimo džiaugiamasi vis labiau. Tokia prekė pasižymi universalumu, yra lengviau priderinama ir, kas gali pasirodyt svarbiausia, nepasensta ir netampa nemadinga. Yra tekę girdėti garsenybių, modelių pasisakymų, kad moteriai svarbu įsigyti kokybišką rankinę ar batus. Tokie žmonės gali sau leisti pirkti ką tik panorėję, tačiau supranta, kad ne kasdien keičiamame garderobe yra stilingo žmogaus esmė.

Taigi, kaip išsirinkti ilgaamžę, praktišką, nesenstančią aprangą? Dizaineriai dažnai pataria investuoti į klasikinius rūbus, kurie, suderinus su moderniais aksesuarais gali nepabosti ilgą laiką ir tapti dažnu pasirinkimu atvėrus spintą. Vieni iš pavyzdžių galėtų būti maža juoda suknelė (ang. dress), švarkelis, kokybiški džinsai, klasikinis paltas. Renkantis naujus drabužius, dėl jų turėtų nekilti nei vienos abejonės, verta greit apžvelgti, prie ko tiks, su kuo derės, nes kitu atveju pirkiniai gali visam laikui papildyti „nenešiojama“ lentyną.